Definitieve ontharing

Definitieve ontharing

Permanent haarvrij zijn. Het is mogelijk!

Bent u ook de haargroei op uw oksels, gelaat, bikinizone, benen beu?

Hier vindt u het antwoord op al uw vragen!

Definitieve ontharing

Hoe starten?

Tijdens een intake-gesprek wordt u grondig geïnformeerd en krijgt u een analyse van uw huidtype en haarkleur. U mag daarom de haren niet vooraf scheren en zeker niet epileren. Blijkt u in aanmerking te komen voor behandeling, dan krijgt u geheel vrijblijvend een prijsofferte (deze is afhankelijk van de oppervlakte van het te behandelen gebied). Tijdens dit informatiegesprek kan u een proefbehandeling ondergaan (ongeveer 5 cm²) op de door u gekozen zone. Deze proefbehandeling kost €20, maar wordt in mindering gebracht bij uw eerste behandeling.

Na 3 weken komt u terug om het resultaat van de proefbehandeling samen te beoordelen. Slaat de behandeling aan, dan kan u zelf kiezen wanneer u met de behandeling wenst te starten. Bent u of wij nog niet overtuigd, dan kan u gratis nog een proefbehandeling uitproberen.

Wat zie je na een proefbehandeling?

De eerste dagen groeien de haren gewoon door. Na 2 weken beginnen de haartjes uit te vallen en na circa 3 à 4 weken zijn heel wat haartjes verdwenen op het behandelde gebied. De haren welke zich in de anagene fase (groeifase) bevonden op het moment van de behandeling zijn permanent verwijderd.

Hoe verloopt de behandeling?

De haren van de te behandelen zone worden afgeschoren, zodat er enkel nog wat stoppeltjes overblijven. Dit is nodig om een betere geleiding van het licht te verkrijgen. Dan wordt een laagje geleidende en koelende gel aangebracht. Daarna wordt de lichtflitsbehandeling uitgevoerd. Binnen 2 à 4 weken zullen de meeste haren die zich tijdens de behandeling in de groeifase bevonden, uitgevallen zijn.

Het verloop van een VPL-behandeling:

 Hoe verloopt de behandeling

Mag ik ook scheren, epileren of bleken?

  1. Epileren: het is belangrijk om minstens vanaf 4 weken voor de behandeling in het gelaat geen haren meer uit te trekken, noch met pincet, ontharingswas of andere systemen. Voor het lichaam dient u minstens 8 weken voor de behandeling te stoppen met epileren. Scheren en knippen mag wel. Door haren uit te trekken kunnen haren voor enige tijd schijnbaar verdwenen zijn. Ze zijn echter niet vernietigd maar in een traumatische fase gebracht, die tot +/- 8 maand kan duren. Afwezige haren kunnen met geen enkel systeem van definitief ontharen (naaldepilatie, laser, IPL of VPL) behandeld worden; we moeten wachten tot de haren weer in de groeifase zijn.
  2. Bleken: als men de haren bleekt met een blekingsmiddel dient men hier minimum 4 weken voor de behandeling mee te stoppen.
  3. Scheren mag dus wel altijd.

Kunnen alle haren in één keer vernietigd worden?

Neen, dit is onmogelijk. Om dit te begrijpen is het goed om even stil te staan bij de haargroeifases: haargroei is geen continu proces maar verloopt in 3 fases.

hair-illustration

  • De groeifase (anagene fase): een haar wordt gevormd op de bodem van de haarfollikel en groeit naar buiten toe. Gemiddeld bevindt zich 20% van de haren in de groeifase
  • De overgangsfase (catagene fase): een haar maakt zich los van de follikelbodem
  • De rustfase (telogene fase): een haar is helemaal los van de follikelbodem en groeit niet meer

Enkel tijdens de groeifase zijn haren verbonden met hun groeicellen en bevat de haarbodem heel veel pigment. Daarom zijn enkel deze haren kwetsbaar voor lichtbehandeling!

Dagelijks zijn er haren die overgaan van de groeifase via de overgangsfase naar de rustfase om uiteindelijk uitgestoten te worden op het moment dat de groeicellen een nieuw haar produceren. Meerdere behandelingen zullen dan ook nodig zijn om alle haren geflitst te krijgen tijdens hun groeifase.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Het aantal behandelingen voor permanente ontharing is afhankelijk van de haarkleur, de huidskleur, de dikte en de dichtheid van de haren en van de plaats van de haargroei.

In de medische rapporten en FDA-keuring staat succesvolle permanente ontharing gelijk aan 80 à 90% haarreductie. Met de Energist UltraPlus VPL™ krijgt men een dergelijk resultaat al na gemiddeld 4 à 8 behandelingen, bij donkere haren (bevatten eumelanine) op een lichte huid. Blonde en rode haren (bevatten pheomelanine) evenals donkere huidtypes zullen gemiddeld meer behandelingen nodig hebben.

Het is trouwens mogelijk dat er sowieso wat resthaartjes en ongekleurde donshaartjes overblijven. U moet er daarnaast ook rekening mee houden dat door hormonen, bepaalde medicatie en wrijving (bijv. gips) nieuwe haren kunnen ontstaan. Dan worden follikels actief die voordien nooit actief geweest zijn. De nieuwe haartjes zijn dan wel weer definitief te verwijderen met een onderhoudsbeurt.

 <image>

Hoe frequent moet men behandeld worden?

Na de eerste behandeling zal een groot deel van de haren uitvallen. Van de haren die in de groeifase waren zullen nog weinig haartjes terug komen. Pas wanneer de volgende lichting haren in de groeifase is, is het nuttig om opnieuw te behandelen.

Voor het gezicht is dit meestal na 4 à 6 weken, voor het lichaam tussen de 8 à 12 weken; afhankelijk van de locatie.

Komen de haren werkelijk nooit meer terug?

De haarfollikels die met het VPL-systeem vernietigd zijn, (vast te stellen door biopsie van de behandelde zone) kunnen nooit meer haartjes produceren. De groeicellen zijn “gecoaguleerd” wat betekent dat hun eiwitstructuren op microscopisch niveau onherstelbaar verkleefd zijn.

Huidbiopsie: geminimaliseerde, atrofische terminaal-follikels.

De langste groeicyclus van een haartje is +/- 8 maand, dus als de overbeharing na de laatste behandeling 8 maand weg blijft, zijn de haarfollikels welke actief waren tijdens de behandeling voorgoed vernietigd.

Hoewel blijvende permanente ontharing in veel gevallen mogelijk is, kunnen we niet garanderen dat er nooit meer één haar zal groeien. Er zijn helaas duizenden haarfollikels die inactief zijn, welke in een later stadium van ons leven actief kunnen worden door o.a. bepaald medicijngebruik, door wrijving of druk (zoals onder een gipsverband en onder riempjes van een helm), of door hormoonveranderingen zoals bij zwangerschap, menopauze of endocriene stoornissen.

Is het veilig?

Ja, een behandeling met de Energist is volkomen veilig. De VPL-methode is een door tal van dermatologen en laserwetenschappers beproefde methode en goedgekeurde techniek voor permanente haarverwijdering. De VPL voldoet aan de strengste veiligheids- en kwaliteitsnormen, waaronder: ISO 9001:2000, ISO 13485:1996, Ukas, Directive 93/42/EEC, CE, en in Amerika het FDA- certificaat.

In de lichtflitsen zit absoluut geen schadelijke UV-straling, de schadelijke stralen van de zon en zonnebank. Evenmin produceert de Energist onzichtbare straling, zoals bijvoorbeeld van een mobiele telefoon.

Bovendien is de VPL-methode zeer specifiek: de lichtenergie komt alleen daar waar het moet: in het pigment van de haren, maximaal circa 5,5 mm diep in de huid, en enkel als daar een haarworteltje zit wordt er warmte opgewekt.

Dankzij het unieke VPL-systeem is de Energist het veiligste, efficiënte en snelste permanent ontharingssysteem dat er is.

De Energist-Ultra™slaagt waar andere systemen falen.

Let wel op met zon en/of zonnebank!

Om optimaal rendement te hebben is het zeer belangrijk dat de huid niet gebruind is door zon of zonnebank vóór elke sessie. Bruinen zonder zon (met een self-tan product) mag wel, maar dient ook nagelaten te worden vanaf 10 dagen vóór elke behandeling.

Hoe bleker de huid, hoe beter.

Als uw huid gebruind is door zon of zonnebank dient u dus enkele weken te wachten alvorens te starten met definitieve ontharing. Op een bijgebruinde huid is het rendement van een behandeling heel wat zwakker omdat we de energiesterkte dienen aan te passen. Bovendien riskeert u pigmentverschuivingen te krijgen als u de nodige wachttijd niet respecteert.

Om een gebruinde huid sneller haar oorspronkelijke kleur terug te laten krijgen, kan u regelmatig een peeling gebruiken, al of niet in combinatie met een blekingsproduct. Ook na de behandeling dient men minstens 24 uur zonnebank te vermijden op de behandelde zones. Na de behandeling mag u dus weer gaan bruinen, maar voor de behandeling dient u zo bleek mogelijk te zijn.

Hoeveel kost een behandelingskuur met Energist VPL™?

De kostprijs is afhankelijk van de oppervlakte van het te ontharen gebied en wordt bepaald tijdens een intake-gesprek.

Het intake-gesprek is gratis en vrijblijvend.

Voor een optimaal resultaat is het van belang dat u zich houdt aan de afspraken. Daarom wordt een formulier samen met u doorgenomen en ondertekend.

Zo rekent u snel, effectief en duurzaam af met ongewenste haargroei!

 

 

background